Tuleeko pakurikääpä keittää kuten tässä ohjeessa neuvotaan, http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/ vaiko ainoastaan hauduttaa alle 80-asteisessa…

Posted

Tuleeko pakurikääpä keittää kuten tässä ohjeessa neuvotaan,
http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/

vaiko ainoastaan hauduttaa alle 80-asteisessa vedessä ettei tietyt aineosat tuhoutuisi keitettäessä, kuten seuraavassa suositellaan.
http://nativean.fi/fi/pakuri.html

Mitä mieltä mahtaisi olla vastaavanlaisiin asioihin erikoistuneet tutkijat..

Answer

Answered
Last updated

Keittämistä tai muuta kuumentamista suositteleva Jaakko Halmetoja on ravitsemusasiantuntija ja tehnyt väitöskirjansa pakurikäävästä (Helsingin yliopisto, 2012). Uskoisin hänen siis tutkineen aihettaan perusteellisesti ja luotettavasti. Hänen mukaansa "kuumentamattoman jauheen syömisestä näyttäisi olevan hyötyjä lähinnä suolistolle, kun taas keittäminen vedessä tuo laajemman skaalan yhdisteitä bioaktiiviseen muotoon":

http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/

5 votes
Was this answer helpful?
Keywords
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Kommentit

Mistään tieteellisestä koulutuksesta ei löydy mainintaa, eikä Pakurikääpä-kirja ole mikään väitöskirja. Pakurikääpää on tutkinut tieteellisesti ja siitä on väitöskirjan tehnyt Kirsti Kahlos.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.