Mitenkä valmistetaan käpykakku?

Posted

Mitenkä valmistetaan käpykakku?

Answer

Answered
Last updated

Käpykakku

Valmistetaan 4 munan sokerikakku. Kakku leikataan kävynmuotoiseksi ja halkaistaan. Ylimääräiset palat voi käyttää "tukevoittamaan" kakkua. Seuraavaksi kakku kostutetaan sitruunamehulla ja täytetään.

Täyte: 150 g voita
1 dl kermaa
2tl perunajauhoja
1dl sokeria

Muut aineet paitsi voi kuumennetaan ja vatkataan, kunnes sakenee. Jäähtyneenä lisätään vatkattu voi.

Nykyisin käpykakussa käytetään marsipaanikuorrutusta, johon saksilla voi muotoilla suomut. Samoin leipomokakuissa voi olla hillotäyte ja ehkä hiukan kreemiä sekä karvasmanteliöljyä.

Kuorrutuksen voi tehdä myös seuraavasti: 2dl kermaa, 2dl sokeria, 50 g voita ,1 1/2 dl kaakaojauhetta,1 1/4 dl korppujauhoja. Keitetään kerma, sokeri, voi ja ka
akaojauhe paksuksi ja seokseen lisätään korppujauhot.

Etsin useista keittokirjoista käpykakun ohjetta.

Tämä ohje on "sukuperintö" 50-luvulta ja mahdollisesti muunnoksia löytyy.

4 votes
Was this answer helpful?
Keywords
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Kommentit

Olen ollut poissa Suomesta kohta kuusikymmentä vuotta. Muistaakseni käpykakussa oli aina kaakaota silloin kauan sitten. Taidanpa kokeilla käpykakun leipomista. Onkohan se alkuperäinen suomalainen kakku? Vai liekö tullut idästä päin?

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.