Imellyttäminen voidaan aikaansaada perunoilla ja viljatuotteilla.Miten saadaan aikaiseksi tarvittava tärkkelysen hajoaminen esimerkiksi perunoiden tapauksessa?

Posted

Imellyttäminen voidaan aikaansaada perunoilla ja viljatuotteilla.Miten saadaan aikaiseksi tarvittava tärkkelysen hajoaminen esimerkiksi perunoiden tapauksessa?

Answer

Answered

Hei,

Perunan imellyttäminen tapahtuu niin, että kuorittu ja soseutettu peruna, joka on ensin keitetty kuorineen, haudutetaan miedossa uunilämpötilassa (n. 50C) tarpeeksi pitkään (esim. yön yli), jolloin perunan tärkkelys pilkkoutuu entsyymien vaikutuksesta lyhyemmiksi hiilihydraattiketjuiksi, sokereiksi. Näin syntyy perunalaatikon makea maku. Tarvittaessa voidaan lisätä valmistusvaiheessa vehnäjauhoa ja jo laatikon imeltyessä makeuden lisäämiseksi siirappia.

0 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Kommentit

Miksi peruna pitäisi keittää kuorineen? Sehän on paljon helpompi kuoria ennen keittämistä.

Maut, vitamiinit yms. pysyvät paremmin tallessa.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.