Joskus telkkarissa joku haastateltava elintarvikealan nainen kertoi, että ei ilmaus kotimainen meetvursti tarkoita, että se liha olisi kotimaista vaan kyse on vastaavasta ilmaisusta kuin ranskanleipä. Tietenkään nuo eivät rinnastu, koska ranskanleipä on vakiintunut metaforatermi. Mutta ovatko kotimainen meetvursti -nimellä olevat meetvurstit kotimaista lihaa silloin, kun meetvurstipakkauksessa on hyvää Suomesta -merkki? Vai onko jokin sekin vain kuvaannollinen?
Answer
Hyvää Suomesta -merkillä merkityssä meetvurstissa on käytetty kotimaista lihaa.
Lähde: https://ruokatieto.fi/hyvaa-suomesta-merkki/apua-merkkiviidakkoon/
Kommentit
No, onko Venäläinen meetvursti tehty sitten Venäjällä? Kyllä se käsittääkseni tehdään Suomessa ja suomalaisesta lihasta. Toisaalta, liha muuttuu suomalaiseksi yllättävästi, kun sitä ruhoa vähän käsitellään (jalostusaste avainsana). Itse aikoinaan tutustuin tuohon meetvurstin valmistamiseen, kun piti suunnitella laite, joka pitää kypsytyshuoneen tasaisen lämpimänä ja kosteana. Sehän tapahtuu mädättämällä. Tai näin ainakin muutama vuosikymmen sitten tehtiin.
Add new comment