Margariini - Kasvirasvalevite. Ovatko kaksi eri asiaa vai sama asia kahdella nimellä: perinteisellä ja modernimmalla?

Posted

Margariini - Kasvirasvalevite. Ovatko kaksi eri asiaa vai sama asia kahdella nimellä: perinteisellä ja modernimmalla?

Answer

Answered

Pelkästään kasvirasvoista tehdyt margariinit eli kasvimargariinit erottaa kasvirasvalevitteistä oikeastaan vain tuotteen rasvaprosentti. Suomessa margariinin rasvapitoisuus on 40, 60 tai 80%. Jos rasvaprosentti on jokin muu, nimityksenä on rasvalevite.

Lähde:
Kaarina Turtia, Gastronomian sanakirja

4 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Kommentit

Onkohan tuo luokittelu suomalainen erikoisuus? Raision ja Unileverin "Kasvirasvalevite (vegetabliskt matfett)" valmistetaan toisessa EU-maassa, Belgiassa. Valmistajien sikäläisillä verkkosivuilla samat tuotteet ovat "margarine" sekä ranskaksi että hollanniksi.

Kasvirasvalevite: kasviperäisistä rasvoista saatu tuote, jonka rasvapitoisuus on
alle 39 %, 42 - 59 % tai 63 - 79 %.
Kasvimargariini: kasviperäisistä rasvoista saatu tuote, jonka rasvapitoisuus on
39 - 41 %, 60 - 62 % tai 80 - 89 %.

Levitettävät rasvat. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus 1308/2013 muutoksineen

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.