Millä leivontatekniikalla voisin yrittää tehdä kuvassa näkyviä "hedelmiä" vastaavan tuotoksen? Tarkoituksena olisi löytää taikina (suolainen tai makea), jolla…

Posted

Millä leivontatekniikalla voisin yrittää tehdä kuvassa näkyviä "hedelmiä" vastaavan tuotoksen? Tarkoituksena olisi löytää taikina (suolainen tai makea), jolla tehdyt pursotukset/muotoilu säilyisi kuvioina leivonnaisen pinnalla uunin jälkeen.

Myös muita ehdotuksia otetaan vastaan (ehkä jollain valkuaisvaahdolla voisi onnistua?). Mutta esimerkiksi kakkukategoriaan (koristelu, maalaus, pursota kreemistä/massasta jne) en haluaisi lähteä, sillä haluaisin että leivonnaista voisi helposti käsitellä kuten esim leipää.

Miten siis saada aikaan kiinteitä, "kosketeltavia", monimutkaisia kohokuvioita leivän tai leivonnaisen pintaan?

Answer

Answered

Ainakin piparkakkutaikinaan tai muuhun keksitaikinaan saa kohokuvioita kuvioivan kaulimen, erilaisten keksileimasimien tai silikonmuottien avulla. Kannattanee kokeilla muihinkin taikinoihin. Varsinaista leivontatekniikkaa kohokuvioiden tekemiseen emme löytäneet. 

1 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.