Pullovesi on erityisen tärkeää maissa, joissa veden saatavuus on heikkoa. Pullovettä kulutetaan myös Suomessa Millaisia prosesseja tavanomaiselle pullovedelle…

Posted

Pullovesi on erityisen tärkeää maissa, joissa veden saatavuus on heikkoa. Pullovettä kulutetaan myös Suomessa

Millaisia prosesseja tavanomaiselle pullovedelle (kutsutaan myös lähdevedeksi) tehdään? Lisätäänkö pulloveteen kemikaaleja (esim. kloori) tai kuumennetaanko vettä? Kuinka bakteerit poistetaan pullosta ja/tai vedestä? Miten laatu ja säilyvyys taataan?

Mainonnassa näitä ei tuoda esille, mutta jotain vedelle luultavasti kuitenkin tehdään, jotta bakteerit eivät pääse kasvamaan vedessä.

Answer

Answered
Last updated

Ruokavirasto Evira on julkaissut Pakatun veden valvontaohje -ohjeistuksen, josta löytyvät mm. säännökset pakatun talousveden, lähdeveden ja luontaisen kivennäisveden vedenkäsittelyn säännöksiin. Pakatulla vedellä ohjeessa tarkoitetaan luontaista kivennäisvettä, lähdevettä tai talousvettä, joka on tarkoitettu luovutettavaksi kuluttajalle tai suurtaloudelle pulloon tai säiliöön pakattuna. Ohje löytyy alla olevasta linkistä:

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikeryhmat/vesi/eviran_ohje_17057_1_080317.pdf

0 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.