Miten auki revittävät leivät (sellaiset jotka avataan paljain käsin ilman ongelmia, niin kuin esim ruispalat) tehdään?

Posted

Miten auki revittävät leivät (sellaiset jotka avataan paljain käsin ilman ongelmia, niin kuin esim ruispalat) tehdään?

Answer

Answered

Vanhojen kysy.fi-palvelun vastausten perusteella ruispalat ja muut valmiiksi revityt tai siivutetut leipätuotteet valmistetaan leipomoteollisuudessa koneellisesti. Jäähtyneet ruisleipäpalat halkaisee esimerkiksi tällainen Ipekan repijälaite https://www.ipeka.com/single.php?prod=splitter2

Ipekan valikoimassa on useita erilaisia prosessileivonnan leivänleikkaamiseen tarkoitettuja laitteita  https://www.ipeka.com/products.php?lang=fi

http://www.kysy.fi/kysymys/minua-askarruttanut-miten-revittyihin-leipii…

http://www.kysy.fi/kysymys/miten-ja-missa-vaiheessa-vaasan-ruispalat-ha…

4 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Kommentit

Tuttu joka oli ollut leipomossa töissä kertoi, että vaikka leivän lisäaineet on tiukasti säännelty, niin sääntely ei ulotu niihin kemikaaleihin joihin leikkuuterät kastetaan laitteen toimiessa, joten leipiin voi jäädä aika villejä jäämiä näistä leikkuuterän voiteluaineista. Itse en syö valmiiksi viipaloitua leipää.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.