Verrattaessa ruokosokeria ja valkeaa kidesokeria, kumman ympäristöjalanjälki on suurempi kun huomioidaan ruokosokerin rahdit ja sokerijuurikkaasta valmistetun…

Posted

Verrattaessa ruokosokeria ja valkeaa kidesokeria, kumman ympäristöjalanjälki on suurempi kun huomioidaan ruokosokerin rahdit ja sokerijuurikkaasta valmistetun kidesokerin valmistuksessa käytetyt kemikaalit (kasvatusalat lienee vastaavat toisiaan suhteessa lopputuotteeseen)?

Answer

Answered
Last updated

Ympäristöjalanjäljen arviointi on monen tutkimuslaitoksen piirissä mitä ajankohtaisin aihe. Suomen ympäristökeskuksen sivulla kerrotaan, että Euroopan komissio on (vuonna 2018) julkaissut uuden ympäristöjalanjäljen laskentamenetelmän, katso  https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Uusi_ymparistojalanjalki_muuttaa_ymparis(47963). Laskentamenetelmiä kuitenkin vasta kehitellään yksittäisten tuotteiden vertailuun sopiviksi.

Aiheesta voisi kuitenkin kysyä Luonnovarakeskuksen asiantuntijoilta. Yhteystiedot löytyvät sivulta https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/ruoka-ja-ravitsemus/ruoan-ilmastovaikutukset/

 

1 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.