Metsästän kirjaa, jossa olisi mahdollismman monesta ruoasta taustatietoa. Esim; miten kello viiden tee sai alkunsa tai miten homejuusto hoksattiin (paimenpoika…

Posted

Hei! Metsästän kirjaa, jossa olisi mahdollismman monesta ruoasta taustatietoa. Esim; miten kello viiden tee sai alkunsa tai miten homejuusto hoksattiin (paimenpoika unohti eväät kosteaan luolaan ja seuraavalla kerralla huomasi homehtuneen juuston levan maukasta). En siis metsästä reseptiikkaa tai varsinaista historian kirjaa vaan tarina kirjaa ruoan alkuperästä. (Miksi Janssoninkiusaus on sen niminen....)

Answer

Answered
Last updated

 Tässä joitakin kirjoja, joissa on tietoa ja historiaa ruoasta ja ruokalajeista:

- Ruoka-Kalevala, eli, Makumuistoja Suomesta / toimittanut Jani Kaaro

- Klassikkoruokia : reseptit & tarinat / Tiina Rantanen

- Ihmiskunnan syötävä historia / Tom Standage

- Parasta pöytään : suomalaisen gastronomian historia / Kari Martiala & Helena Lylyharju

- À la carte : ravintolaruokien historiaa / Anita Viitasaari

0 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.