Kahvila/ravintolayritysten hävikkiruoka

Posted

Miksi kahvila/ravintolayritykset heittävät hävikkiruokansa roskiin (eivät esim. anna työntekijöidensä ottaa sitä)? Onko tästä jotain lakeja, vai onko se yritysten itse päätettävissä?

Answer

Answered
Last updated

Kahviloiden ja ravintoloiden hävikkiruoan poisheittämiselle on vaihtoehtoja, ja näitä myös käytetään. Voi esim. miettiä, voisiko myydä ruokaa alennettuun hintaan joko itse tai jonkin mobiilipalvelun avulla. Elintarvikkeita voidaan myös luovuttaa ruoka-apuna kuluttajille joko suoraan tai hyväntekeväisyysyritysten kautta. Elintarvikevirasto Evira on laatinut ohjeen ruoka-apuun luovutettavista elintarvikkeista. Se on luettavissa alla olevasta linkistä:

https://www.evira.fi/globalassets/eviran_ohje_16035_2_fi.pdf

Tietoa löytyy myös MaRan eli Matkailu- ja ravintolapalvelut -järjestön Hävikkiä häätämään - ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa -julkaisusta.

https://mara.fi/site/attachments/Havikin_vahentaminen_MaRa_1.pdf

 

 

0 votes
Was this answer helpful?
 
Do you want to leave a new question? Post your question here.

Add new comment

Basic HTML without CKEditor

  • Allowed HTML tags: <i> <b> <s>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.